top of page
Eläinlääkäri Inka Falck

INKA FALCK:

"Eläinlääkärin työ on minulle elämäntapa ja sydämen asia. Lemmikkien ja heidän omistajiensa kohtaaminen yksilöinä on minulle tärkeää."

Eläinlääkäri Eeva Teräväinen

EEVA TERÄVÄINEN:

"Haluan olla potilailleni ennen kaikkea luotettava ja potilaan kokonaisuutena ottava omalääkäri – vähän niin kuin kunnanlääkärit olivat ennen vanhaan."

TASSUASEMAN HENKILÖKUNTA

INKA FALCK, eläinlääkäri

Eläinlääkärin ammatti on ollut ajatuksenani jo nuoresta tytöstä asti. Oltuani vuoden vaihto-oppilaana Texasissa eläinlääkäriperheessä, tuntui ammatin valinta entistäkin selvemmältä. Ensin työskentelin hoitajana Etelä-Helsingin eläinlääkäriasemalla opiskelun ohella, muutama vuoden myös Eläinlääkäriasema Arkissa. 

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1999, mutta olen toiminut eläinlääkärinä jo kandiajoista lähtien Eläinlääkäriasema Arkissa yhteensä yli 18 vuoden ajan. Arkissa perehdyin kanien, jyrsijöiden ja eksoottisten lemmikkien hoitoon. Aiemmin olen toiminut myös eläinlääkärinä Lauttasaaren eläinlääkäriasemalla sekä Lahden alueen pieneläinpäivystäjänä.

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Kotona minulla on perheen lisäksi kaksi berninpaimenkoiraa sekä espanjanjalainen rescuekoira. Lisäksi minulla on viisi brittikissaa sekä akvaario. Aiemmin perheessämme on ollut myös kaneja ja rottia. 

Berninpaimenkoira on ollut sydämeni rotu siitä asti, kun 13-vuotiaana sain ensimmäisen oman bernini. Vuosien varrella olen kasvattanut muutaman pentueen ja kotona on ollut aina vähintään yksi berni. 

Toimin tällä hetkellä Sennenkoirien terveysrahastossa. Rahaston tarkoituksena on suomalaisten sveitsinpaimenkoirien terveyden ja pitkäikäisyyden edistäminen. Muita intohimojani ovat musiikki, erityisesti kitaransoitto, sekä juokseminen.  

Kissojen ja koirien lisäksi hoidan mielelläni myös kaneja, jyrsijöitä, frettejä, siilejä ja muitakin eksottisia lemmikkejä.

 

EEVA TERÄVÄINEN, eläinlääkäri

Minulle on ollut alusta pitäen selvää, mikä minusta tulee isona. Nuoren tytön eläinrakkaus sekä koira- ja hevosharrastus johtikin aikanaan luontevasti eläinlääkärin ammattiin, kun valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1992 Helsingissä. Olen keskittynyt valmistumisestani lähtien pelkästään pieneläinpraktiikkaan – ensin muutaman vuoden Lohjan pieneläinklinikalla ja Kissaklinikka Felinassa ja sen jälkeen 18 vuotta Eläinlääkäriasema Arkissa. Kaikkien näiden antoisien vuosien jälkeen tuntui hyvältä aloittaa potilaiden kanssa ikiomalla klinikalla. 

Jokainen potilas on omistajineen aina omanlaisensa kokonaisuus ja se on mielestäni tärkeä ottaa huomioon. Potilaan tutkimukset ja hoito pitää räätälöidä juuri kyseessä olevan yksilön parasta ajatellen ja omistajien toiveita kunnioittaen. Joustavuus on avainsana, koska yhtä ainoaa oikeaa kaikille sopivaa ongelman lähestymis- tai ratkaisutapaa ei mielestäni ole. 

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Vuosien saatossa meillä on perheessä ollut kissoja, erirotuisia koiria, kilpikonnia, akvaariokaloja, kani, hamstereita sekä hevonen. Tätä nykyä perheeseeni kuuluu aviomiehen ja kahden aikuisen tyttären lisäksi kaksi koiraa: käyttölinjainen kultainen noutaja Oili sekä lancashirenkarjakoira Klaara. Vapaa-aikani kuluukin enimmäkseen koirien ja koiraharrastusten parissa. 

Kasvatan heelereitä pienimuotoisesti kennelnimellä Myheels ja pentuja syntyy meillä aina silloin tällöin. Paitsi oman kasvatustyön myös vuosien aktiivisen heeleryhdistystoiminnan myötä koirankasvattajan arki sekä koirien jalostukseen liittyvät asiat ovat tulleet minulle tutuiksi. Tassuasemalla toivonkin voivani auttaa ja palvella ”tavallisten” omistajien lisäksi myös eri rotujen kasvattajia. 

FANNI SUOKKO, eläinlääkäri

Aloitin potilaiden vastaanoton Tassuasemalla syyskuussa 2023. Pidän kovasti yleispraktiikasta, missä pääsee hoitamaan kaikenlaisia potilaita aina perussairauksista haasteellisempiinkin tapauksiin. Hoidan mielelläni myös hammaspotilaita ja viihdyn hyvin leikkaussalissa kirurgisten potilaiden parissa. Olen aidosti kiinnostunut potilaitteni hyvinvoinnista ja sen tunteen haluan välittää myös asiakkailleni. 

 
 
LEENA RUOTSALAINEN-RYÖKKYNEN, silmäeläinlääkäri

Leena tekee Tassuasemalla virallisia silmätarkastuksia noin 4-6 viikon välein. 

Hän on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingissä vuonna 1991 ja on perehtynyt erityisesti silmäsairauksiin. Leenalla on Suomen Kennelliiton myöntämät viralliset silmätarkastusoikeudet. 

Löydät Leenan seuraavat silmätarkastuspäivät Tassuaseman facebook-sivulta sekä Instagramista.

  
Lisäksi Tassuasemalla lemmikistäsi ja sinusta huolehtivat: 

SIRPA, klinikkaeläinhoitaja

HANNA, klinikkaeläinhoitaja

TARU, klinikkaeläinhoitaja

LAURA, klinikkaeläinhoitaja

IRA, asiakaspalvelija

NINA, asiakaspalvelija

bottom of page