Eläinlääkäri Inka Falck

INKA FALCK:

"Eläinlääkärin työ on minulle elämäntapa ja sydämen asia. Lemmikkien ja heidän omistajiensa kohtaaminen yksilöinä on minulle tärkeää."

Eläinlääkäri Eeva Teräväinen

EEVA TERÄVÄINEN:

"Haluan olla potilailleni ennen kaikkea luotettava ja potilaan kokonaisuutena ottava omalääkäri – vähän niin kuin kunnanlääkärit olivat ennen vanhaan."

MeeriKiviluoto.jpg

MEERI KIVILUOTO:

"Teen parhaani jokaisen potilaani eteen, oli kyseessä sitten pieni tai suuri murhe."

TASSUASEMAN HENKILÖKUNTA

INKA FALCK, eläinlääkäri

Eläinlääkärin ammatti on ollut ajatuksenani jo nuoresta tytöstä asti. Oltuani vuoden vaihto-oppilaana Texasissa eläinlääkäriperheessä, tuntui ammatin valinta entistäkin selvemmältä. Ensin työskentelin hoitajana Etelä-Helsingin eläinlääkäriasemalla opiskelun ohella, muutama vuoden myös Eläinlääkäriasema Arkissa. 

Valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1999, mutta olen toiminut eläinlääkärinä jo kandiajoista lähtien Eläinlääkäriasema Arkissa yhteensä yli 18 vuoden ajan. Arkissa perehdyin kanien, jyrsijöiden ja eksoottisten lemmikkien hoitoon. Aiemmin olen toiminut myös eläinlääkärinä Lauttasaaren eläinlääkäriasemalla sekä Lahden alueen pieneläinpäivystäjänä.

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Kotona minulla on perheen lisäksi kaksi berninpaimenkoiraa sekä espanjanjalainen rescuekoira. Lisäksi minulla on viisi brittikissaa sekä akvaario. Aiemmin perheessämme on ollut myös kaneja ja rottia. 

Berninpaimenkoira on ollut sydämeni rotu siitä asti, kun 13-vuotiaana sain ensimmäisen oman bernini. Vuosien varrella olen kasvattanut muutaman pentueen ja kotona on ollut aina vähintään yksi berni. 

Toimin tällä hetkellä Sennenkoirien terveysrahastossa. Rahaston tarkoituksena on suomalaisten sveitsinpaimenkoirien terveyden ja pitkäikäisyyden edistäminen. Muita intohimojani ovat musiikki, erityisesti kitaransoitto, sekä juokseminen.  

Kissojen ja koirien lisäksi hoidan mielelläni myös kaneja, jyrsijöitä, frettejä, siilejä ja muitakin eksottisia lemmikkejä.

 

EEVA TERÄVÄINEN, eläinlääkäri

Minulle on ollut alusta pitäen selvää, mikä minusta tulee isona. Nuoren tytön eläinrakkaus ja koira- ja hevosharrastus johtikin aikanaan luontevasti eläinlääkärin ammattiin, kun valmistuin eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1992. Olen keskittynyt valmistumisestani lähtien pelkästään pieneläinpraktiikkaan – ensin muutaman vuoden Lohjan pieneläinklinikalla ja Kissaklinikka Felinassa ja sen jälkeen 18 vuotta Eläinlääkäriasema Arkissa. Kaikkien näiden antoisien vuosien jälkeen tuntui hyvältä aloittaa potilaiden kanssa omalla klinikalla. 

Jokainen potilas on omistajineen aina omanlaisensa kokonaisuus ja se on mielestäni tärkeä ottaa huomioon. Potilaan tutkimukset ja hoito pitää räätälöidä juuri kyseessä olevan yksilön parasta ajatellen ja omistajien toiveita kunnioittaen. Joustavuus on avainsana, koska yhtä ainoaa oikeaa kaikille sopivaa ongelman lähestymistapaa ei mielestäni ole. 

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Vuosien saatossa meillä on perheessä ollut kissoja, erirotuisia koiria, kilpikonnia, akvaariokaloja, kani, hamstereita sekä hevonen. Tätä nykyä perheeseeni kuuluu – aviomiehen ja kahden aikuisen tyttären lisäksi – kaksi lancashire heeleriä. Vapaa-aikani kuluukin enimmäkseen koirien ja koiraharrastuksen parissa. 

Kasvatan heelereitä pienimuotoisesti kennelnimellä Myheels ja pentuja syntyy meillä aina silloin tällöin. Paitsi oman kasvatustyön myös vuosien aktiivisen heeleryhdistystoiminnan myötä koirankasvattajan arki sekä koirien jalostukseen liittyvät asiat ovat tulleet minulle tutuiksi. Tassuasemalla toivonkin voivani auttaa ja palvella ”tavallisten” omistajien lisäksi myös eri rotujen kasvattajia. 

Meeri Kiviluoto, eläinlääket. kand.

Eläinlääkärin ammatti on ollut haaveenani niin pitkään kuin muistan, vaikka kävinkin ennen eläinlääketieteen opintoja kokeilemessa agronomiopintoja muutaman vuoden ajan. Koska Viikin ympyrät olivat jo tulleet tutuiksi, tuntui houkuttelevalta ajatukselta lähteä merta edemmäs kalaan. Suuntasin siis Viroon, Tarttoon opiskelemaan. Saatuani praktiikkaoikeudet työskentelin Porvoossa pieneläinklinikalla ennen tuloani Tassuasemalle.
Välitän aidosti jokaisesta potilaastani, joten Tassuaseman toimintamalli sopii hyvin yhteen ajatusmaailmani kanssa. Pyrin aina luomaan parhaan mahdollisen hoitosuunnitelman eläimen omistajan kanssa yhteistyössä. Hyvinvoiva lemmikki ja tyytyväinen omistaja ovat prioriteettejani.

 

Omat lemmikit ja vapaa-aika

Vapaa-aikani kuluu hyvin pitkälti hevosten kanssa puuhaillessa, sillä autan pyörittämään 36 hevosen tallia. Olen harrastanut lännenratsastusta noin 25 vuotta ja tällä hetkellä ratsastan oman quarter-tammani lisäksi muutamaa muuta hevosta. Hevonen tai hevosia minulla on ollut vuodesta 2003. Mukanani juoksee aito tallirusseli ja pieni portugalinpodengo liittyy seuraan hyvällä säällä, vaikka viihtyykin paremmin kahden Virosta adoptoidun kotikissani kanssa sohvalla. Minulla on aina ollut vähintään yksi koira siitä lähtien, kun 7-vuotiaana sain suomenpystykorvan.

Lisäksi Tassuasemalla lemmikistäsi ja sinusta huolehtivat: 

SIRPA, klinikkaeläinhoitaja

HANNA, klinikkaeläinhoitaja

NICOLA, klinikkaeläinhoitaja

LAURA, asiakaspalvelija

JANNA, asiakaspalvelija

IRA, asiakaspalvelija

KATJA, eläinlääketieteen opiskelija, hoitajasijainen, kiireapulainen